Pardosele Epoxidice

TEHNOLOGII

    Pardoselile decorative turnate sunt realizate din rasini epoxidice si servesc, in mod special, in finisarea pavimentelor comerciale si industriale. Specialistii in decoratiuni interioare au inceput sa introduca acest tip de placare a pardoselilor si in casele particulare, inlocuind deseori gresia, piatra naturala sau marmura.

    Podelele epoxidice pot fi gasite intr-o varietate foarte mare de culori si nuante, cu finisaje mate, lucioase sau sidefate. Exista insa si rasini epoxidice transparente, cu ajutorul carora puteti crea pardoseli unicat.

 Tehnica de lucru este urmatoarea:
  – In primul rand, inainte de orice, trebuie sa ne asiguram ca baza pe care va fi turnata vopseaua epoxidica, adica sapa, este perfect dreapta. Asadar, se recomandam turnarea unui strat de sapa autonivelanta.
  – Urmeaza curatarea impecabila a suprafetei de lucru. Se recomanda chiar aspirarea pardoselii.
  – Zona pe care urmeaza sa se toarne rasina epoxidica trebuie sa fie perfect uscata.
  – Urmeaza aplicarea unui strat de grund de amorsare. Asteptam sa se usuce.
Epoxi3D floor fotofloor Installation   - Urmatorul pas poate fi diferit in functie de metoda aleasa pentru decorare:
      – fie sa aplicam un strat foarte subtire de vopsea in culoarea dorita (exista vopseluri speciale pentru pardoseala decorativa) dupa care, fara sa asteptam uscarea completa a vopselei, putem decora pardoseala cu absolut tot ce ne trece prin cap: scoici, stele de mare, frunze, flori, bucati de stofa, monede, cioburi de sticla, orez, fasole etc. Dupa care asteptam sa se usuce bine vopseaua, aproximativ 24 de ore.
      - fie aplicam un fotofloor personalizat care prezinta elemente din decorul incaperii sau se asorteaza cu acestea. Materialul de tip fotofloor personalizat pentru pardoseala este special pentru acest tip de lucrari, fiind imprimat cu cerneluri speciale, acoperite cu un strat protector chiar in timpul procesului de polimerizare, permitand astfel sudarea straturilor de rasina intre care este aplicat. Putem alege modele grafice 2d sau 3d, intr-o mare varietate sau le putem personaliza.
  – Ultima etapa este turnarea rasinii epoxidice transparente autonivelante, care are nevoie de 24 de ore pana la uscarea completa. A doua zi puteti dansa pe noua pardoseala, decorata conform imaginatiei dumneavoastra, fara teama de a o zgaria sau deteriora.

  Desi nu pare foarte complicata, se recomanda ca instalarea si montarea unei pardoseli epoxidice turnate sa fie facuta de persoane specializate si cu experienta, deoarece un montaj prost executat poate duce la deteriorarea iremediabila a pardoselii.

 Cele mai frecvente greseli ce duc la esec in cazul montarii pardoselilor epoxidice sunt:
  1. Proasta pregatire a suportului. O suprafata pregatita pentru aplicarea rasinilor epoxidice trebuie sa fie neteda, uscata, curata si fara pic de praf.
  2. Al doilea motiv din cauza caruia aplicarea rasinilor epoxidice pot avea rezultate dezastruoase este umiditatea. De aceea, inaintea aplicarii ne vom asigura ca suprafata este absolut uscata. In caz contrar, rasinile epoxidice nu vor adera la suprafata de suport.
  3. Si petele de grasime de pe suprafata de suport vor impiedica obtinerea unui rezultat final calitativ, din motive de neaderenta. De aceea, inainte de a trece la urmatoarea etapa, este necesar sa ne asiguram ca suportul este perfect degresat.
  4. Calitatea si rezistenta suportului pe care va fi aplicata pardoseala decorativa turnata este un alt element important pentru bunul mers al lucrurilor. O sapa casanta si faramicioasa se va desprinde efectiv de pe suport (beton), dupa aplicarea rasinii epoxidice.
  5. Folosirea, ca baza, a unui grund necorespunzator inainte de turnarea rasinii epoxidice, va duce, de asemenea, la un rezultat nefericit.
  6. Incompatibilitatea rasinilor epoxidice cu materialul din care este confectionat suportul. Trebuie stiut ca rasinile epoxidice fac casa buna cu multe tipuri de suprafete, cum ar fi cele din beton, sticla, piatra naturala sau chiar gresie. Insa sunt total incompatibile cu lemnul, de pilda, care lucreaza in timp, dilatandu-se sau comprimandu-se. Ori, pentru ca, dupa uscare, epoxidica nu este un material flexibil, aplicata pe un suport din lemn, se va deteriora rapid, formand crapaturi si desprinzandu-se.
  7. Inainte de aplicare, in rasina epoxidica se adauga un intaritor special, fara de care pardoseala turnata nu se poate intari. Foarte important – cele doua substante trebuie amestecate bine, cel putin un minut. Una dintre greselile frecvente este masurarea si dozarea incorecta a cantitatilor celor doua produse, caz in care rezultatul final va fi compromis suprafata ramanand lipicioasa si, deci, inutilizabila.

Epoxi3D floor fotofloor Installation